MA50/MA200 strategi

MA50/MA200 är en väldigt enkel strategi som går ut på att man köper/säljer när dessa två glidande medelvärden korsar varandra. Strategin går att aplicera på nästintill alla aktier och fonder. Eftersom enskilda aktier oftast faller kraftigt under börsras kan det dock vara lämpligast att aplicera denna strategi på t ex en indexfond pga den lägre risken.

Har man inte så stort sparkapital eller kanske bara vill testa strategin rekommenderar vi att man börjar med gratisfonden Avanza Zero. Ja fonden är faktiskt helt gratis dvs inget courtage, ingen förvaltningsavgift och ingen skatt på vinst om man investerar i ISK/Kapitalförsäkring. Det enda kravet är att man är kund hos Avanza och högsta insättning/uttag per dag är 25 000 kr.
Denna fond följer SIX30RX vilket är ett Index som är uppbyggt kring de 30 värdemässigt mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen. Eftersom OMXS30 och SIX30RX har väldigt lika kursrörelser så går det utmärkt att använda MA50/MA200 på OMXS30 när man letar köp-/säljsignaler i Avanza Zero.

dyn-fund-chart.png
OMXS30 VS SIX30RX

När man väl har hittat en fond eller aktie som man vill testa strategin på så är det helt enkelt bara att invänta en köp-/säljsignal:
 
- När MA50 korsar MA200 underifrån uppstår en köpsignal
- När MA50 korsar MA200 ovanifrån uppstår en säljsignal
 

denna.jpg

Svårare än så är det inte. Som Ni ser på bilden ovan så blir det inte så många affärer per år så det gäller att vara tålmodig och verkligen hålla fast vid strategin om det skall fungera på ett optimalt sätt.
Här nedan listar vi några länkar som kan vara bra att ha vid uppstart av MA50/MA200-strategin:

https://www.avanza.se/ Nätmäklaren Avanza
http://finance.yahoo.com/ Diagram, aktiekurser, nyheter m.m...
http://www.svd.se/naringsliv/ Dagliga börsnyheter
 
 
 
 *Vi på omxs30.nu kan ej ansvara för Era investeringar. Detta är en strategi som ej är väl beprövad och historisk bra avkastning kan ej garantera en bra framtida utveckling. Investera aldrig pengar på börsen som Ni kan behöva inom en snar framtid och läs noga på om riskerna med aktiehandel.